fuck yea
Jak dla mnie gites, ale jak już mówiłem szefowi, zrobiłbym kilka podgatunków elfów i kilka tzw. "Ras wymarłych", bądź "Wymierających". Widzę to tak:
-Człowieki
-Półelfy
-Krasie
-Niziołki/hobbity
Prestiżówki:
-Wilkołaki
-Wampiry
-Demony
-Orki
-Elfy
*Drowy
*Wysokie elfy
*Leśne
*Wodne
Rasy wymarłe:
-Avariele
-Nagi
-Minotaur
-Meduzy
-Jaszczury
-Połbogowie (nieśmiertelne łepki z jedną supermocą)
-Centaury
Oczywiście to luźna propozycja Duzo tego, ale gracz będzie zadowolony mając duży wybór.
Elf jako rasa prestiżowa ? xD
Każda rasa może mieć swoją podrasę, tu nie widzę problemu ^^ Będzie ciekawiej. Gracz wtedy by dopisał w profilu czy to czysta rasa czy podrasa i po sprawie
Rasy wymarłe - Jak dla mnie spoko, tyle, że centaury można zostawić jako żywe, a tych półbogów bym wywalił ;>
Myślę, że jak w mitologii. Syn bądź córka poczęta przez związek boga/bogini i śmiertelnika/śmiertelniczki. Nie byłby nieśmiertelny ale miałby ułamek potęgi boga, np. bóg mający nadludzką siłę, a jego dziecko 1/2 tej mocy... Coś w tym stylu, tylko musiałoby to być bóstwo funkcjonujące w grze. Nie jest to jeszcze do końca dopracowany pomysł...
Hm... elf na podanie nie byłby głupi... na Smoczej pełno elfów biegających które ni jak się nie mają do kanonu xD
Półbogowie? Ja bym proponowała z bardzo ograniczoną ilością miejsc ;3 Najwyżej 3-5. Bo przykładowo 15 to by już była przesada xD Ale może coś zamiast glory to badass? No półbogowie posiadający jedną jakąś tam wyjątkową zdolność i do tego coś na rodzaj spaczenia? Lub mutacji? ;D
Ostatnio edytowany przez Heatana (2012-08-24 21:24:02)
No spoko, pomysł nie jest zły więc też można to ogarnąć To pomyśl nad tym co i jak i rzuć na forum ^^
Mogą się o to pluć, bo elfów jest dużo ;> Równie dobrze krasnoluda można zrobić na podanie xDD
Ew można zrobić opiekuna/przywódce każdej rasy ;>
OkxD
Chociaż na upartego drowy i elfy nie muszą być na podanie. Z nimi ten sam problem jest, a najwyżej zrobi się jakąś range czy funkcje sprawdzacza profilów pod względem zgodności z fab. Bo czuje że na strażników tego zwalić się nie da :>
Ostatnio edytowany przez Heatana (2012-08-24 21:41:45)
Półbogów mogłoby być tylu ile bóstw planuje się w grze, każdy od innego i każdy ze swoją indywidualną zdolnością.
Myślę, że Drowy jeżeli mają być to jedynie na podanie, zbyt dużo osób weźmie tą rasę i potem ten sprawdzacz będzie miał przekichane.
Tak myślę sobie, że z drugiej strony nie możemy robić tak wiele na podanie. Przykład Smoczej, gdzie pojawiły się niesnaski, bo o byle co trzeba pisać podanie. Dla mnie jest to dobre, panuje porządek i o to chodzi, ale trzeba zachęcić do gdy,a nie zniechęcić.
Ale Drowy na podanie
Też jestem za tym, żeby drowy były na podanie. Jeśli jednak chodzi o elfy to nie brałabym ich jako prestiżówki - większość zapewne będzie chciała pograć nie musząc pisać podania o rasę a w ten sposób będą mieli większy wybór. Wydaje mi się więc, że elfy możemy odpuścić
Co do półbogów - bardzo fajny pomysł ;D Nie widziałam tego na innych grach i to byłoby coś nowego. Rozbudowałaby nam się fabuła - jakieś legendy do tego, będzie można robić sesje z tym związane. Czyjaś główka dobrze pracuje ;D
No to tak, drowy na pewno muszą być na podanie bo się syf zrobi
Kwestia tych dzieci bogów mi się podoba
Moim zdaniem rozdzielenie ras na podrasy jest spoko ... i dochodzimy do momentu w którym trzeba podzielić się obowiązkami :3
Ja jestem za elfami na podanie, bo mam dość cycatych, głupkowatych elfek, które zbierają kwiatki i albo są ladacznicami (y, gdzie elfi honor? -,-), albo pseudowojowniczkami które nie skrzywdzą muchy. Elfy są wyniosłe, uważają się za lepszą od innych rasę poniekąd (chociaż od tego są wyjątki, jak zawsze), a mało jest osób, które NAPRAWDĘ potrafią to odegrać. I mówię to, jako elf. Prawdziwy. :x I jako wieloletnia graczka oraz MG z doświadczeniem.
No i, jako, że grałam różnymi podrasami elfów, włącznie z drowami (żywcem wyciągniętymi z Forgotten Realms!), znam różne kanony tej rasy, mogę się nimi zająć pod każdym względem.
Ostatnio edytowany przez Ryża (2012-09-06 17:23:04)